Kirándulóhelyek

egrivar

Közeli kirándulóhelyek a Bükkben...

Felsőtárkány

9 km-re Egertől

A Szikla-forrás Felsőtárkány északi végénél, a kő-közi szurdok bejáratát keretező mészkősziklafal tövében bukkan a felszínre. A forrásból táplált kis tó csodálatos pihenő parkkal van körbe véve illetve egy remek játszótér is található itt. A kristálytiszta vizű tó környéke szépen parkosított, partján igényesen kialakított ösvény található, közkedvelt kirándulóhely.

Az erdei kisvasút a Bükk sejtelmes és romantikus erdeiben, a festői szépségű Vöröskő-völgyben kanyarog. A kisvasút végállomásától, a Stimecz-háztól indulva erdei tanösvény várja az ide látogatókat, akik mintegy másfél kilométeres gyalogtúrájuk során betekintést nyerhetnek a déli Bükk erdeinek élővilágába. A vonatok hétvégén és munkaszüneti napokon szállítják a kirándulni és pihenni vágyókat.

Szarvaskő

11 km-re Egertől

A Bükki Nemzeti Park határán, az Eger-patak völgyében fekszik.

A meredek sziklaszirt tetején áll az ősi szarvaskői vár romja. A vár fölötti rész természetvédelmi terület. A falmaradvány kevés, de a gyönyörű kilátás miatt érdemes megtenni ezt a nem könnyű sétát.                   

A várral szemközt magasodó hegyre épült egy átjátszó torony, amely köré- természetvédelmi okokból - fából ácsolt kilátót építettek a kirándulók nagy örömére.

 

Mónosbél

18 km-re Egertől

Sándor Tamás Bükki sajtmanufaktúráját érdemes meglátogatni, igazi gasztro kalandban lesz részük. Hegyvidéki sajtmanufaktúrában saját termelésű kecsketejből és az üzemhez tartozó hegyvidéki magyartarka tehéntejből készítik sajtjaikat.  A tanya a Bükki Nemzeti Park határán található. A 400-450 m magas hegyvidéki legelő a Bélkő délnyugati lábánál található Darázskőbánya területe. A dél-Alpok mikroklímájával megegyező terület gyógynövényekben gazdag, melyen a Mónos patak tiszta karsztvize folyik át, így biztosított az állatok folyamatos vízigénye. A legelő biológiai tartalma az érlelet sajtokban tökéletesen érezhető.

A sajtüzem látogatás alkalmával 4-5 féle sajt, savóval kelesztett bagett, bükki gyógynövénytea és hegyvidéki gyümölcslekvár is kóstolható.

 

Bélapátfalva

21 km-re Egertől

A tanösvény a Bél-kő környékének kultúrtörténetét, a hegy földtani felépítését, növénytársulásait és a sziklagyepek növény- és állatvilágát bemutató komplex-típusú tanösvény a ciszterci apátság középkori templomától indul és a Bél-kő megmaradt 815 m magas csúcsán kialakított kilátóhelyen végződik.

Nyugalom és békesség lengi körül az erdőkkel körülvett hegyi tavat, mely igazi felüdülést jelent a nyári tikkasztó hőségben. A szabadidő eltöltésének számos módja van, hatalmas rétek várják a sportolás, a napfürdőzés szerelmeseit. Kijelölt tűzrakó helyek invitálnak bográcsozásra, s néhány percnyi séta után már kortyolhatunk is a Lóczi-forrás kristálytiszta vizéből.

 

Szilvásvárad, Szalajka-völgy

30 km-re Egertől

A legvonzóbb és egyben a legismertebb túracélpont talán az egész országban. A völgyben működik az 1908-ban készült, egykor több mint 30 km hosszúságú kisvasút hálózatnak az utolsó, megmaradt 4 km hosszú szakasza. Útvonalunk megválasztásakor, célszerű egy irányban vonattal, visszafelé pedig gyalog végignézni a völgyet. A Szalajka út elején, balról a patak túloldalán a lovarda, jobbról a lovas pálya szegélyezi utunkat. Az Archeoparkban a környék múltjáról kaphatunk képet interaktív módon. A völgy folytatásában a Szalajka-patak kanyargós, égerfákkal szegélyezett medre mellett haladunk. Elhagyjuk a vadasparkot, később a kisvasút vonalát keresztezzük és ez után a baloldalon találjuk a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot, ahol az erdővel kapcsolatos tárgyak, makettek, dokumentumok mutatják be az elmúlt századok erdei munkáit és munkásait.

A Nagy-tavat megkerülve a pisztrángnevelőhöz érkezünk. Javasoljuk, hogy kóstoljanak meg egy kályhában sült pisztrángot a Sáfrány Pinsztrángudvarban.

A völgy legszebb látnivalója a Fátyol-vízesés. A tucatnyinál is több lépcsőn lezuhogó víz minden évszakban más és más, szebbnél szebb képet mutat.

A vízesés mellett felkapaszkodva az emelkedőn a Gloriett-tisztásra érkezünk, ide érkezik Szilvásváradról a kisvonat, mellyel akár vissza is utazhatunk.

egrivar vegvari imolaudvarhaz

Események, hírek

Találkozások, gasztroélmények, jó hangulat, szép borok

tovább

egrivar vegvari imolaudvarhaz

Hírlevél

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainktól, íratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozom!

 

 
 • Rólunk mondták

  Rostás Tamás a csapat (kővári Nikola, Rostás Noémi, Király Martina) nevében:
  Idén ismét fantasztikus vacsorát költöttünk el Önöknél. Nem ragozom, nekünk az Imola változatlanul az ország egyik legjobb étterme, mindent köszönünk, nagyon jól éreztük (ezúttal is) magunkat! További sok sikert és legalább ilyen jó ételeket. Köszönettel, a mielőbbi viszontlátás reményében...(Rostás Tamás)

  Tovább 

 • Rólunk mondták

  Köszönjük azt a 3 napot amit eltölthettünk önöknél! Csodálatos élményekkel gazdagodtunk! Az önök étterme és a hotel gyönyörű, a személyzet barátságos!Ha legközelebb itt járunk csak is önöket fogjuk választani. További sok sikert és jó munkát kívánunk az egész csapatnak Tolmácsról a Tálas család!...(Tálasné Erika)

  Tovább 

 • Rólunk mondták

  Négy napot töltöttünk az Imola Udvarházban a hétvégén. Félpanziós ellátást igényeltünk.
  Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Macok Bisztró személyzetének a kedves és szolgálatkész kiszolgálásért. A konyhafőnöknek a remek, nagyon finom, ízletes, kiadós ételekért. Mindenkinek csak ajánlani tudom Önöket. Remélem lesz még alkalmunk eltölteni Önöknél pár napot...(Kulik Péter és Péterné)

  Tovább

 • Rólunk mondták

  Majus 9-12 kozott voltunk az Onok vendegei es nagyon jol ereztuk magunkat. Mindennel maximalisan meg voltunk elegedve. A szemelyzet baratsagos es segitokesz volt. Nagyon orulunk, hogy az Imola Udvarhaz vendegei lehettunk. Masoknak is ajanlani fogjuk es talan meg mi is visszaterunk egy-egy alkalommal. Koszonjuk! Tovabbi sikeres munkat kivanunk a csapatnak!...(Német Imréné)

  Tovább

 • Rólunk mondták

  Március 22.-én igazán jól éreztük magunkat a Macokban! A Magyar Konyhában olvastam már róla, ezért javasoltam kis csapatunknak a helyet. Ebédre ültünk be, végül mindhárman a 4 fogásos degusztációs menüt választottuk. Mennyei volt! Látvány, ízek, kiszolgálás! Ha Eger környékén járunk, legközelebb se hagyjuk ki!...(Erika)

  Tovább 

 • Rólunk mondták

  Öröm volt számunkra a látogatás a Macokban. Tudtuk, hogy valami nagyon jóra számíthatunk, ezt Péterrel folytatott eddigi beszélgetéseinkre alapoztuk. Igényes, vidám helyre csöppentünk, amely élményt tovább fokozták az ismerős arcok és a megszokott, de soha meg nem unt kedvesség. Az ételek, amelyeket elfogyasztottunk csodálatos emlékként élnek bennünk a mai napig is. Valóságos gasztronómiai kéjutazáson vettünk részt....(Balázs Attila)

  Tovább

 • Rólunk mondták

  A környezet, a hangulat, a személyzet, mind-mind hibátlan. Mindenki figyelmes, udvarias, kedves, érződik az odafigyelés és törődés. Ugyanúgy ahogy az ételeknél is messziről látszik a minőség és az szakértelem. Az ízek nagyon jól harmonizálnak, karakteresek, egyediek, az ételek szépek és nagyon finomak. A tálalás esztétikus, nem hivalkodó, letisztult mégis különleges. Nagyon jól éreztük magunkat, öröm volt felfedezni az ételek újabb és újabb előbukkanó ízeit, egyszerűen nem találtunk benne semmi negatívumot...(Varga Miklós Balázs)

  Tovább

A hely

3300 Eger, Tinódi Sebestyén tér 4.
(a régi Dózsa György tér)

Szállás egy különleges Dessert Hotelben, a történelmi belvárosában, kulináris élmények a Macokban, a régió legjobb éttermében, egy gyönyörű város, Eger felfedezése, fürdőzés egy különleges helyen, a híres Török Fürdőben, borozgatás a környék neves pincéiben, kirándulás a Bükk hegységben...

Kapcsolat

IMOLA UDVARHÁZ DESSERT HOTEL***superior
NTAK regisztrációs szám:
SZ19000076

 • +36-36-516-180

MACOK BISZTRÓ

 • +36-36-516-180
 • +36-30-207-8085

Nyitvatartás

  IMOLA UDVARHÁZ DESSERT HOTEL***superior
  24 ÓRÁS RECEPCIÓ
  Értékesítés: 7.00-19.00

MACOK BISZTRÓ
Vasárnap-csütörtök: 12.00-22.00
Péntek-szombat: 12.00-23.00

Kövessen minket

facebook

 

facebook

 

facebook